Little Live Lady

Little Live Lady

26.7.15

Něco pro chuťové buňky

Ahoooj!

 Léto jede na plný pecky a já se zcela otevřeně přiznávám, že většina mých počítačových zálib včetně blogu je momentálně trochu na druhý koleji. Trochu dost. Nějak se ale dneska potřebuju uklidnit, hodit do pohody a odpočinout si. No a u čeho mi tohle všechno jde nejlíp? Nečekaně u psaní článku ;o).

 A tak se tu dneska trochu namlsáme. Pokud máte hlad, chuť a nebo se prostě jen na nic dobrého nevydržíte dívat tak rychle tuhle stránku opusťte! Chystám na vás totiž nášup dobrot koupených na Apetit pikniku (já vím, už je to dlouho co byl...), pak taky něco na zub od mé milované ženy Molly (protože domácí je prostě TOP!) a něco málo z ekonomicky nestabilního, ale gastonomicky pevného Řecka!

 O letošním Apetit pikniku jste se mohli dozvědět už tady, dnes se ale podíváme na to, co jsem si donesla domů. Musím říct, že na to, jak mi batoh na zádech přišel těžký toho zas tolik není... A hlavně už je většina dááávno pryč ;o). 


 Úplně mě okouzlilo Květuščino bazalkové pesto (http://www.kvetuscinazahradka.cz/). Málokdy mi přijde, že se koupené pesto aspoň trochu přibližuje tomu domácímu. Tohle ale chutná úplně stejně, jako když dělám doma svoje! A navíc tu kromě klasiky najdete i spoustu dalších - šalvějové, libečkové, z medvědího česneku... Mňam!
 Okurky od Dobře naloženy už jsou pro mě klasikou, kterou naprosto zbožňuju! Chutnají skvěle, jsou osvěžující, vynikající a vlastně už nejsou - moc dlouho jsem nevydržela odolávat ;o).
 Stejně tak jsou osvědčené i paštiky (a nejen ony) z Čongrády. Pokud nejíte maso tak dál nečtěte, protože já těmhle nedokážu odolat. Paštiky nejsou rozemleté na pěnu, ale je v nich krásně znát maso, trocha tuku a koření... Před použitím promíchat, netřepat a slibuju, že se budete olizovat!
 K tekutým součástem fotky nebudu nic moc psát... Snad jen - ne, nejsem abstinent ;o).
Nakonec ten malý bílý uzík na párátku... To je úžasná mozzarella od Mozzarellart. Protože když přímo před vámi sypaťák takovýhle malý uzlík umotá a dá vám ochutnat... Prostě neodoláte... <3


 Bezová šťáva a jahodová marmeláda. To jsou pro mě jedny z mnoha symbolů léta. A když jsou navíc doma vyrobené s láskou mé ženy Molly, je to pro mě bezkonkurenční záležitost! Z marmelády už zbyla jen upatlaná sklenice a bezová šťáva je teď na vrcholu - miluju ji s mátou a naředěnou vodou - skvěle osvěžující!


 No a tady už je pár dobrot z krásných Athén. Olivový olej ani med nesmí nikdy chybět! Olivová pasta je skvělá na těstoviny, do salátů a i jen tak na lžičku ;o). Bonbonky jsou trochu jiné, než jsme tady u nás zvyklí, ale jsou vynikající! No a aby tu nebylo jen jídlo, tak uprostřed jsou dvě mýdla - ať si před tím jídlem pořádně umyjeme ruce ;o).

Co vy a nějaké chuťové objevy poslední doby?
Oslovilo vás něco nového? Dejte mi vědět!

5.7.15

Přečteno: červen 2015

Ahoj všichni, přeju krásný sváteční den!

 Dnes jsem tu opět s článkem o přečtených knihách za uplynulý měsíc. Kupodivu je tenhle článek už šestý (dobře se to od začátku roku počítá ;o)) a musím říct, že aspoň mě pořád baví ;o). A vás?
 Asi poprvé mám publikování článku přednastavené, takže jsem sama zvědavá zda se tu objeví kdy má ;o). Já sama mám dnes nejspíš lehkou kocovinu (včera jsme byli na svatbě) a ležím někde u vod pod slunečníkem... A vedle sebe mám rozečteného pana Kinga... Ale o tom si tu přečtete zase až příště ;o).

Tak jedeeeeem!

James Frey - Můj přítel Leonard

Anotace:
Opět se setkáváme s Jamesem a jeho životními osudy Po úspěšném odchodu z léčebny pro drogově závislé ho potká další rána, když zjistí, že jeho láska (kterou potkal právě v léčebně) psychicky nezvládla návrat do normálního střízlivého života a spáchala sebevraždu. James naštěstí nepodlehne a vyhledá svého nejlepšího přítele Leonarda. S jeho pomocí se postupně staví na nohy, vrací se do práce a nachází i novou lásku, se kterou se nakonec ožení (mimochodem, žijí spolu dodnes). Kniha je autobiografií samotného autora Jamese Freye a přitáhne čtenáře svým poutavým, dramatickým a místy dojemným vyprávěním. Autor si svou zpovědí zajistil celosvětovou pozornost a úspěch.

Co na to já:
Tak za prvé jsem vůbec neměla ponětí, že je to druhý díl! Každopádně to asi ani nevadilo, všechno bylo celkem pochopitelné, takže knihy na sebe asi zas až tak nenavazují. Na to, že jde vlastně o převyprávěný život autora je to docela mazec a neumím si něco takového ani představit. Styl psaní je trochu jiný, místy mi připomínal nedávno přečteného Forresta - žádné uvozovky, myšlenky sem tam jakoby vplácnuté… Musím ale říct, že jsem si na to zvykla asi po pěti stranách, takže pohoda. Čtivé, celkem by mě zajímal ten první díl, takže po něm jdu pátrat…

Agatha Christie - Mrtvá v knihovně

Anotace:
V knihovně domu manželů Bantryových, ctihodných a bezúhonných občanů vesničky St. Mary Mead, nalezla služebná mrtvolu krásné mladé blondýnky. Až dosud byla paní Bantryová přesvědčena, že podobné věci se dějí jen v románech - ale kdo ví, šeptají si lidé v okolí, krásné blondýnky často zmámí stárnoucí plukovníky, a když dojde k prozrazení... Paní Bantryová požádá o pomoc svou přítelkyni Jane Marplovou. Současně s ní rozvíjí pátrání i policie. Motivů pro vraždu i možných podezřelých je víc - a nakonec nezůstane u jedné oběti. Nebýt bystrých očí, zvídavosti a důvtipu slečny Marplové, dokonale promyšlený zločin by zůstal neodhalen - a nepotrestán.

Co na to já:
Já tu tetu Agátu prostě můžu! Opět téměř dokonalý zločin, který ale nakonec rozklíčovala nejlepší slečna Marplová. Přiznám se rovnou, že radši mám Poirota, ale jistá podobnost se tady rozhodně dá najít ;o). Pokud někdo máte Agátu tak trochu přečtenou, asi vás odhalení tolik nepřekvapí, ale i tak - tahle knížka stojí za to! A na léto? Řekla bych, že je to povinná četba, knížka je slabá, má švih a spád a k vodě bude ideální.

Gillian Flynn - Zmizelá

Anotace:
Zdálo se to jako ideální manželství. Zdání ale může vražedně klamat…
Amy Dunnová zmizela v den pátého výročí svatby. Nick, její muž, byl po sérii nalezených důkazů obviněn z vraždy své ženy. Nick prohlašuje, že nic nespáchal, Amyini přátelé a zápisky v jejím deníku tvrdí opak. Kdo má pravdu? Jak ji poznat? A pokud je Nick nevinný, kam se poděla Amy?
Psychothriller, který se stal kultem i fenoménem

Co na to já:
Šílené! A šíleně dobré! Na to, že moc nemusím knihy, které nesou samolepku bestselleru (kde se tohle označení bere?) tady to rozhodně sedí jako pr..l na hrnec!
Bavilo mě střídání vypravěčů - příběh se odehrává jakoby ve dvou rovinách, kdy jedním vypravěčem je Nick a druhým Amy. Aspoň má člověk možnost podívat se na věci z jejich úhlu pohledu.
Ze začátku jsem trochu bojovala se začtením se do knihy, nějak mi to nešlo a doufala jsem, že to nějak dám... A pak se příběh tak rozjel, že jsem se nemohla dočkat co bude dál... Co se týká rozuzlení zmizení Amy, dalšího průběhu a konce, nechci nic moc prozrazovat a tak vám řeknu jen jediné - podle mého názoru to bylo perfektní, skvěle vyhrocené a nečekané. Ale udělejte si obrázek sami, za mě je tahle kniha vážně dobrá!

Jean Paul Clébert - Rever de Paris

Anotace:
Kniha plná fotografií míst na břehu Seiny s doplňujícími popisky ve francouzštině. Nádherné záběry nádherných míst, které mohou být i takovým malým průvodcem…

Co na to já:
Krásné fotky! Přiznám se, že francouzsky bohužel umím asi jen tak 20 slovíček, takže čtení úplně nedopadlo… Ale prohlížet si obrázky je přece taky super!


Co vy a nějaké čtení na léto? Máte nějaký žhavý tip? Sem s ním!