Little Live Lady

Little Live Lady

26.7.15

Něco pro chuťové buňky

Ahoooj!

 Léto jede na plný pecky a já se zcela otevřeně přiznávám, že většina mých počítačových zálib včetně blogu je momentálně trochu na druhý koleji. Trochu dost. Nějak se ale dneska potřebuju uklidnit, hodit do pohody a odpočinout si. No a u čeho mi tohle všechno jde nejlíp? Nečekaně u psaní článku ;o).

 A tak se tu dneska trochu namlsáme. Pokud máte hlad, chuť a nebo se prostě jen na nic dobrého nevydržíte dívat tak rychle tuhle stránku opusťte! Chystám na vás totiž nášup dobrot koupených na Apetit pikniku (já vím, už je to dlouho co byl...), pak taky něco na zub od mé milované ženy Molly (protože domácí je prostě TOP!) a něco málo z ekonomicky nestabilního, ale gastonomicky pevného Řecka!

 O letošním Apetit pikniku jste se mohli dozvědět už tady, dnes se ale podíváme na to, co jsem si donesla domů. Musím říct, že na to, jak mi batoh na zádech přišel těžký toho zas tolik není... A hlavně už je většina dááávno pryč ;o). 


 Úplně mě okouzlilo Květuščino bazalkové pesto (http://www.kvetuscinazahradka.cz/). Málokdy mi přijde, že se koupené pesto aspoň trochu přibližuje tomu domácímu. Tohle ale chutná úplně stejně, jako když dělám doma svoje! A navíc tu kromě klasiky najdete i spoustu dalších - šalvějové, libečkové, z medvědího česneku... Mňam!
 Okurky od Dobře naloženy už jsou pro mě klasikou, kterou naprosto zbožňuju! Chutnají skvěle, jsou osvěžující, vynikající a vlastně už nejsou - moc dlouho jsem nevydržela odolávat ;o).
 Stejně tak jsou osvědčené i paštiky (a nejen ony) z Čongrády. Pokud nejíte maso tak dál nečtěte, protože já těmhle nedokážu odolat. Paštiky nejsou rozemleté na pěnu, ale je v nich krásně znát maso, trocha tuku a koření... Před použitím promíchat, netřepat a slibuju, že se budete olizovat!
 K tekutým součástem fotky nebudu nic moc psát... Snad jen - ne, nejsem abstinent ;o).
Nakonec ten malý bílý uzík na párátku... To je úžasná mozzarella od Mozzarellart. Protože když přímo před vámi sypaťák takovýhle malý uzlík umotá a dá vám ochutnat... Prostě neodoláte... <3


 Bezová šťáva a jahodová marmeláda. To jsou pro mě jedny z mnoha symbolů léta. A když jsou navíc doma vyrobené s láskou mé ženy Molly, je to pro mě bezkonkurenční záležitost! Z marmelády už zbyla jen upatlaná sklenice a bezová šťáva je teď na vrcholu - miluju ji s mátou a naředěnou vodou - skvěle osvěžující!


 No a tady už je pár dobrot z krásných Athén. Olivový olej ani med nesmí nikdy chybět! Olivová pasta je skvělá na těstoviny, do salátů a i jen tak na lžičku ;o). Bonbonky jsou trochu jiné, než jsme tady u nás zvyklí, ale jsou vynikající! No a aby tu nebylo jen jídlo, tak uprostřed jsou dvě mýdla - ať si před tím jídlem pořádně umyjeme ruce ;o).

Co vy a nějaké chuťové objevy poslední doby?
Oslovilo vás něco nového? Dejte mi vědět!

6 komentářů:

  1. Ten zlatý Strongbow je nej!! =)
    A bezová šťáva a domácí marmeláda..ou, mňam!

    Michale
    > velká giveaway <

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělý, letos v létě na něm vyloženě ujíždím :o)
      Marmeláda už je v trapu a z bezové šťávy zbývá na dně, budu muset doplnit zásoby :o)

      Vymazat
  2. Super článek! :) Právě jsem se poprvé ocitla na tvém blogu a líbí se mi tu :) Taky píšu http://nellylove99.blogspot.cz/ kdybys měla čas, byla bych ráda kdyby ses koukla, už jsem tvůj pravidelný čtenář :)
    Miluju Strongbow ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jsem ráda že se ti tu líbí ;o). Já už u Tebe pročítám holandský "deníček" (a haul z Primarku, ten zas miluju já :D).

      Vymazat
  3. Bůčková a játrová u nás taky dlouho nevydržely a ta mozzarela vypadá k nakousnutí :-) Jsem ráda, že džem a šťáva chutnaly, to je pak o to větší radost, když je člověk vyrábí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že oboje bylo luxusní, bezovky ještě kapku mám, ale už se taky blížím ke konci ;o). A marmoška byla skvělá, takovouhle já nejradši, jsi nejšikovnější a já ještě jednou děkuju :o)

      Vymazat

Moc děkuji za milý komentář :o)