Little Live Lady

Little Live Lady

12.1.14

Knižní papírová láska

jsem se vám svěřila, že jsem tak trochu knihomol? Teda ne že bych byla pořád jen mezi knihami a nevídala žádné lidi, ale docela úmyslně se jimi obklopuji čím dál tím víc. Je to vlastně asi jeden z mých koníčků, jestli se to tak dneska ještě říká :o). 

Menší část knihovny a mix žánrů...
Mám ráda staré i nové knihy. Ty staré lovím v antikvariátech a už se mi párkrát stalo, že jsem koupila knihu aniž mě zajímal její obsah - už jen obal se mi líbil tolik, že jsem ji prostě musela mít (to je případ modré, tak trochu secesní knížky na první fotce - příjemným překvapením bylo, že uvnitř je Balzac :o)). Naproti tomu nové knihy pořizuji převážně kvůli jejich obsahu, málokdy se mi stane že by mě zaujal i obal... Dneska už to prostě není ono. 
 
Právě rozečteno + obal na knihy od jedné z mých žen :o)


Kde si pořizujete knihy nejčastěji vy? Já mám ráda vůni starých i nových - každá má něco do sebe. Můj přítel K. říká, že z těch starých cítí hlavně to stáří ;o). Já z nich cítím kousek příběhu který vypráví, spoustu rukou které otáčely jejich stránkami a  část příběhů lidí kteří je četli. U nových knih miluji vůni papíru a právě té "novoty". Je to prostě něco! 


Mezi pořizováním starých a nových knih ještě navštěvuji knihovnu a stíhám si půjčovat knihy od přátel a známých, které pak nestíhám číst ani vracet. Tenhle článek měl být původně o tom, co vše jsem za loňský rok přečetla, ale nějak nejsem schopná to dát dohromady. I když si všechny knihy zapisuji, nejsem si jistá kdy přesně jsem je přečetla... Letos tak musím zlepšit systém ;o).


A co vy, zapisujete si někam knihy které jste přečetli? A čtete vůbec? Já si svůj život bez knih neumím představit :o). 

 

6 komentářů:

  1. Ahoj.Čtu Tvůj blog a hodně ze zmiňiješ o "Mých ženách" Můžeš mi prosím ten pojem vysvětlit? Pokud je to osobní,omlouvám se a nemusíš odpovídat.Já jsem ženská zvědavá....:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nic se neděje, odpovím moc ráda :o).

      Mé ženy - to jsou dvě báječné holky, které znám od střední školy a dodnes se vídáme. Dám za ně ruku do ohně a vždycky budu stát při nich, stejně jako ony při mě.

      Myslím, že s nimi chápu pravý význam slova přátelství a přála bych si, aby měl každý někoho takového :o).

      Snad to takhle stačí ;o)

      Vymazat
    2. Děkuji moc :) Takže kamarádky...a já pořád co to znamená.Kamarádky jsou kořením života,mám je také a nedovedu si život bez nich představit.Pěkný den.Věra

      Vymazat
    3. Souhlasím.. Koření života.. To sedí :o).

      Taky přeji hezký den :o)

      Vymazat
  2. Tohle je clanek jak pro me ,a hlavne inspirace do dalsiho roku.Oo jak bych si prala zacit taky konecne vic cist,zatim se to dari,jeden a pul knizky od noveho roku precteny,ale kdo vi jak to bude dal.Obdivuju knihomoly:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elvinku, držím palec ať Tě čtení baví čím dál víc ;o). Já mám někdy období kdy čtu míň a někdy víc, ale poslední dobou bez knihy neopouštím byt ;o). Dej vědět jak Ti to jde ;o).

      Vymazat

Moc děkuji za milý komentář :o)