Jak název článku napovídá, podíváme se tu na jeden moc dobrý recept, který jsem dnes vyzkoušela poprvé a určitě ho ráda zařadím častěji.
Jsem odjakživa "polévkový typ". Miluju pořádný vývar od maminky, hustou rajčatovou polévku s kuskusem od mého drahého K. a dýňovou s kokosovým mlékem od sebe ;o). A pak taky všechny možné ostatní, které vás napadnou. Ráda také zkouším nové recepty a chutě nejen u polévek. V novém čísle časopisu Apetit mě oslovila cuketovo-rajčatová polévka. Obě hlavní ingredience mám ráda a tak stačilo jen doběhnout do obchodu, něco málo nakoupit a jde se na to!
Cuketovo-rajčatová polévka
Připravte si:
- 1 lžíce másla
- 2 cibule, nakrájené nahrubo
- 1kg cukety, nakrájené na kolečka
- 2 lžíce hladké mouky
- 1kg rajčat, nakrájených
- 1/2 lžičky kurkumy
- 2 litry drůbežího nebo zeleninového vývaru
Máslo (olej) rozpálíme, vsypeme cibuli a cukety a za občasného promíchání opékáme cca 5 minut. Zaprášíme moukou a mícháme další minutu. Přidáme rajčata (a utřený česnek) a za občasného promíchání podusíme dalších 5 minut. Pak přidáme kurkumu (kari) a vývar, přiklopíme a necháme vařit 30 minut.
Po uvaření rozmixujeme tyčovým mixérem, případně pak ještě propasírujeme. Já jen rozmixovala a myslím, že to bylo ok - posuďte sami ;o).
Změna původních surovin podle mě neměla na výslednou chuť až tak velký vliv, polévka byla jedním slovem vynikající. A i když je venku asi 100°C moc jsem si na ní k obědu pochutnala!
Máte rádi polévky? Jaké nejvíc? A jaké máte nejoblíbenější recepty? Podělte se ;o
Bon appétit!
To vypadá zajímavě, škoda, že moje děti by to neocenily... a nejedly...
OdpovědětVymazatTak se u mě klidně můžeš zastavit, nějak mi nedošlo, že uvedené množství je pro 8 osob, takže jí ještě spoustu máme :D. Naštěstí se ale dá zamrazit... Takže kdyby náhodou, máš jí u mě ;o)
VymazatTa vypadá skvěle, vyzkouším! :) Ale asi jen z polovičního množství, jak to tak čtu. :D
OdpovědětVymazatŽeno moje, určitě zkus, je skvělá! A bude stačit tak půlka, já dala zbytek do mrazáku - tam se neztratí - ale nic dalšího už tam nenarvu :D
VymazatMňááám, to musím uvařt.
OdpovědětVymazatPéťo, určitě zkus, věřím že Ti bude moc chutnat :o)
VymazatDa se pridat cervena cocka, at neni tak "prazdna", je to skvely. Napada me, ze bych to zkusila ozvlastnit nivou a bazalkou, pripadne kroupami.
OdpovědětVymazat