Little Live Lady

Little Live Lady

19.7.14

Cuketovo-rajčatová polévka podle APETITu

Ahoj všem!

 Jak název článku napovídá, podíváme se tu na jeden moc dobrý recept, který jsem dnes vyzkoušela poprvé a určitě ho ráda zařadím častěji.

 Jsem odjakživa "polévkový typ". Miluju pořádný vývar od maminky, hustou rajčatovou polévku s kuskusem od mého drahého K. a dýňovou s kokosovým mlékem od sebe ;o). A pak taky všechny možné ostatní, které vás napadnou. Ráda také zkouším nové recepty a chutě nejen u polévek. V novém čísle časopisu Apetit mě oslovila cuketovo-rajčatová polévka. Obě hlavní ingredience mám ráda a tak stačilo jen doběhnout do obchodu, něco málo nakoupit a jde se na to!


Cuketovo-rajčatová polévka

Připravte si:
  • 1 lžíce másla
  • 2 cibule, nakrájené nahrubo
  • 1kg cukety, nakrájené na kolečka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1kg rajčat, nakrájených
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 2 litry drůbežího nebo zeleninového vývaru
 Jen pro info - některé suroviny jsem nahradila jinými, protože třeba zrovna máslo jsme doma neměli ;o). Takže u nás to probíhalo následovně: máslo = olivový olej, cibule = jarní cibulky, kurkuma = kari. Ještě jsem oproti původnímu receptu přidala asi stroužek česneku. A teď už jdeme na to!


 
 Máslo (olej) rozpálíme, vsypeme cibuli a cukety a za občasného promíchání opékáme cca 5 minut. Zaprášíme moukou a mícháme další minutu. Přidáme rajčata (a utřený česnek) a za občasného promíchání podusíme dalších 5 minut. Pak přidáme kurkumu (kari) a vývar, přiklopíme a necháme vařit 30 minut. 




 Po uvaření rozmixujeme tyčovým mixérem, případně pak ještě propasírujeme. Já jen rozmixovala a myslím, že to bylo ok - posuďte sami ;o).

   Změna původních surovin podle mě neměla na výslednou chuť až tak velký vliv, polévka byla jedním slovem vynikající. A i když je venku asi 100°C moc jsem si na ní k obědu pochutnala!

Máte rádi polévky? Jaké nejvíc? A jaké máte nejoblíbenější recepty? Podělte se ;o

Bon appétit!

7 komentářů:

  1. To vypadá zajímavě, škoda, že moje děti by to neocenily... a nejedly...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se u mě klidně můžeš zastavit, nějak mi nedošlo, že uvedené množství je pro 8 osob, takže jí ještě spoustu máme :D. Naštěstí se ale dá zamrazit... Takže kdyby náhodou, máš jí u mě ;o)

      Vymazat
  2. Ta vypadá skvěle, vyzkouším! :) Ale asi jen z polovičního množství, jak to tak čtu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ženo moje, určitě zkus, je skvělá! A bude stačit tak půlka, já dala zbytek do mrazáku - tam se neztratí - ale nic dalšího už tam nenarvu :D

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Péťo, určitě zkus, věřím že Ti bude moc chutnat :o)

      Vymazat
  4. Da se pridat cervena cocka, at neni tak "prazdna", je to skvely. Napada me, ze bych to zkusila ozvlastnit nivou a bazalkou, pripadne kroupami.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milý komentář :o)