Little Live Lady

Little Live Lady

19.8.14

Když se chystám...

... na svatbu!

 Ne, na svojí vlastní ne, ale na svatbu jedné mé báječně slovenské kamarádky :o).

 Poslední dobou spousta mých přátel uzavírá posvátný svazek manželský a já tak obrážím jednu svatbu za druhou. Co nevidět tak ze mě bude vyloženě svatební expert ;o). Každá mnou zatím navštívená svatba se nesla v jiném duchu a nemůžu říct, že by se mi nějaká líbila více a nějaká méně, všechny měly něco do sebe. Společné měly jen lásku novomanželů a úsměvy na tvářích hostů ;o). 



 Můj drahý K. není tak nadšený, ale všechny tyhle oslavy obráží se mnou. Je pravda, že tentokrát nebude znát opravdu nikoho, a o to víc si cením toho, že půjde se mnou a bude mi dělat doprovod. Chápu, že pro chlapy je návštěva svatby spíš traumatická záležitost. Nejspíš se chudáci bojí, že jak to "ta jejich" uvidí, začnou jí zběsile tikat hodiny a požene je co nevidět před oltář.



 Já si ale myslím, že na to, za jak dlouho se já osobně budu vdávat tyhle věci vliv nemají a hlavně by mít neměly. Nemá být svatba o tom, že se lidé milují, chtějí svůj vztah potvrdit (ať už před bohem či sebou samými) a chtějí být spolu "v dobrém i ve zlém, dokud nás smrt nerozdělí"?. A když to tu teď tak píšu napadá mě, zda je vůbec bezprostředně nutné si svou drahou polovičku brát? Copak nestačí, že se milujeme i bez papíru a společného příjmení? Což už vlastně dneska taky být nemusí..



 No nevím, mám v tom asi nějaký zmatek... Dnešní manželství se mi zdá být spíš obchodním tahem, protože "budeme mít výhodnější to, to a tamto; můžeme si vzít půjčku, hypotéku, úvěr,...". Není to trochu škoda? Kam se podělo "mám tě ráda, mám tě rád, tak se vezmeme?". Já vím, ne u všech to tak je, a musím říct, že všichni mí přátelé se zatím ještě z lásky berou. Teda aspoň si to myslím. 



 A na druhou stranu mi to taky může být jedno. Ať se lidé berou z jakéhokoliv důvodu, doufám, že všem svazek vydrží a budou šťastní. A taky doufám, že až se jednou rozhodnu vzít si někoho za manžela, bude to prostě proto, že se máme rádi. A to nejsem zrovna romantická povaha ;o).

 Jdu vybrat správný outfit na následující sobotní obřad (vím že je teprve středa, ale znáte to ;o)) a snad si (zase) své oblíbené šaty nezapatlám svatebním dortem ;o). 

Jaký máte názor na klasickou svatbu vy? Jste tak trochu romantici? A nebo obchodníci? Pište, moc mě to zajímá ;o)

foto moje LittleLiveLady©

4 komentáře:

  1. Svatbu zatím neplánuji, ale snad se jednou dočkám toho velkého dne a bude ze mě děsně šílená nevěsta kvůli všem těm přípravám, aby vše bylo dokonalé. Ale přece jenom nejdůležitější je, aby manželství bylo dokonalé. Jenomže nic a nikdo není dokonalý, proto je to boj na dlouhou trať... Ráda bych tě upozornila, že jsem tě nominovala na tag, tak by mě potěšilo, kdyby ses zapojila. Mrkni ke mně.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, člověk na tom soužití musí zapracovat :o). Moc děkuji za komentář i za nominaci, tag bude nejspíš v dalším článku :o)

      Vymazat
  2. Já se přiznám, že bych se vdávat chtěla a mám úplně jasnou představu, tak snad jednou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, tak to držím palec ať se ti to brzy splní a vše proběhne podle tvých představ ;o)

      Vymazat

Moc děkuji za milý komentář :o)