Little Live Lady

Little Live Lady

8.8.14

Letní filmová klasika

Krásné ráno všem!

 Doufám, že si pořádně užíváte léta! Ať už máte prázdniny, dovolenou, nebo makáte jako šroub (a taky jako já ;o)) mělo by tohle léto stát za to! Jestli u vás zrovna teď není úplně krásné počasí a vy jste doma a nevíte co s načatým dnem... Pusťte si nějaký skvělý film!

 A jestli nevíte jaký, tak já se tu s vámi dnes podělím o pár mých nejoblíbenějších, bez kterých si léto neumím představit ;o). Jdeme na to!

Zvíře (1977)

 Nenahraditelný Jean-Paul Belmondo v dvojroli filmového kaskadéra a podle mě trochu přihrátého herce. Belmondovu snoubenku haje krásná Raquel Welch ale jejich soužití není nijak idylické... Obzvlášť, když se o Belmondovu milou začne zajímat bohatý hrabě... 
PS: přesně z tohoto filmu pochází nezapomenutelná hláška "Ženská?! No fuj!"


Včera, dnes a zítra (1963)

 Sophia Loren a Marcello Mastroianni. Víc by člověk snad ani říkat nemusel. Ale ať jste v obraze ;o). Tenhle povídkový film mám moc ráda. Sophia v něm ukazuje svoji všestrannost, když naprosto bez problémů předvede svůj výkon hned ve třech rolích. Stejně tak i Marcello, který jí bez mrknutí oka dokáže zahrát tři různé partnery. 
A tak je to pro mě zábava - tři filmy v jednom, neberte to!


Manželství po italsku (Itálie, Francie, 1964)

 Znovu Sophia a Marcello,  tentokrát o rok později ve vynikající komedii. Potkají se v nevěstinci v polovině 2. světové války. Pak se jejich cesty rozejdou, aby se po válce zase spojily. Marcello v roli obchodníka hodně cestuje a Sophia se mezitím stará o jeho obchody a dlouhých 22let zůstává jeho milenkou. A jednoho dne starý obchodník přijde s tím,  ze se ožení s nějakou mladou slečnou. Jak si s tím Sophia poradí?  Nechte se překvapit! 

 
Jak ukrást Venuši (USA, 1966)

 Audrey Hepburn. A báječná komedie. Audrey hraje dceru padělatele, která se snaží zachránit pověst svého otce. V jejich domě přistihne zloděje, který je ve skutečnosti detektivem pátrajícím po původu padělaných děl. Detektivní zápletka pokračuje a Audrey s detektivem se do sebe nečekaně zamilují... Prostě napětí a romantika v jednom ;o).


A poslední film je z tohoto století (abyste neřeli ;o))

Chyť mě, když to dokážeš (USA, 2002)

 Leonarda DiCapria úplně nemusím, ale tenhle film s ním je vážně paráda. Spousta převleků, podvodů a jako bonus Tom Hanks v roli detektiva, který jde Leonardovi po krku. Leonardo si v tomhle filmu naprosto bez zábran užívá života a díky svému padělatelskému umění procestuje velký kus světa. A pobývá na těch nejluxusnějších místech. No řekněte, komu by se takový život nelíbil ;o).


 Doufám, že vás třeba aspoň jen jeden film zaujal a někdy na nějaký mrknete... Pro mě jsou tyhle prostě každoroční letní klasikou, bez které by snad léto ani létem nebylo ;o)

Jaké jsou vaše oblíbené? A máte rádi starší nebo novější filmy? 

Dejte mi vědět, tipů na dobrý film není nikdy dost ;o)

10 komentářů:

  1. "Chyť mě, když to dokážeš" jsem viděla teprve nedávno a líbilo se mi to moc :) Navnadila jsi mě na Audrey a "Jak ukrást Venuši" :) Jinak už nějakou dobu si řikám, že zase zkouknu Sin City, sice trošku z jiného soudku, ale asi na něj dneska dojde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, Audrey je Audrey, tu já můžu pořád :o). Jo a Sin City? Taky můžu a dokonce teď bude v kinech další díl (jsme teď viděli ukázky - šli jsme taky na Herkula ;o))

      Vymazat
  2. Dobře znám film Chyť mě, když to dokážeš, už jsem ho viděla několikrát. Za sebe doporučuji filmy Nedotknutelní a Americká krása.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Americkou krásu taky můžu... A Nedotknutelné jsem myslím ještě neviděla, zkusím to co nejdřív napravit... Díky za tip ;o)

      Vymazat
  3. Moc hezký článek! Miluju všechny filmy, ale klasika je klasika, hezký seznam tady máš! Zvíře je třeba nejlepší film, který jsem viděla asi tak pětsetmilionkrát s celou rodinou :) A Sophie Loren acchhhhh a o Raquel Welch... :))

    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám co se filmů týká taky celkem neomezený apetit, ale jsou některé, co můžu vidět pořád dokola :o). A obzvlášť takovéhle klasické... To je moje láska :o)

      Vymazat
  4. Měla bych se asi stydět, znám jen jeden film :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec ne, pokud Tě nějaký z filmů zaujal, máš aspoň na co koukat ;o)

      Vymazat
  5. To je supr článek Denčo :)) Děkuju moc za tipy, znám jen polovinu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kami není za co, tohle jsou moje oblíbené, snad se Ti taky budou líbit ;o)

      Vymazat

Moc děkuji za milý komentář :o)