Little Live Lady

Little Live Lady

4.1.15

O tom, jak (ne)mám předsevzetí

 Je neděle, já si lakuju nehty (taková má nedělní rutina) a přemýšlím, o čem bych vám tu dnes napsala. Nějaké články už mám připravené, ale poslední dobou mám chuť vám tu trochu vnucovat svoje myšlenky a nápady... Prostě se trochu vykecat... A tak to nejspíš budete muset chvilku přetrpět ;o).

 Každopádně dneska... No napadlo mě trochu si tu porozprávět o novoročních předsevzetích. To jste nečekali, co! Jako asi většina lidí si vlastně žádná předsevzetí nikdy nedávám. Věříte mi to? Být vámi, tak to nedělám :D. Protože stejně jako všichni si žádná předsevzetí sice úmyslně nedávám, ale objevuje se u mě spousta hlášek typu "letos už fakt zhubnu, budu víc cvičit, udělám si na všechny a všechno čas, přestanu kouřit (jo, kouřím, je to hnus a tak, ale co), stihnu co jsem loni nestihla, budu víc číst, víc tvořit, víc šít, víc se smát...". A takhle bych tu mohla pokračovat do úplného unudění. Mého i vašeho.

 A teď můžete zkusit hádat, jak to vždycky dopadne :D. No jo, přesně, nedodržim nic :D. Teda loni se mi něco z toho povedlo. Aspoň myslim. Víc se smát a víc číst - to jsou na 100% dvě věci, které si můžu odškrnout. Co se týká smíchu, beru to i tak, že se mi celkově víc smály myšlenky. Je to divný, ale je to tak. Snažila jsem se nemyslet tolik na kraviny, nestresovat se a místo toho si radši představovat něco krásného, milého a vtipného. A světe div se, ono to po nějakém čase začlo fungovat i bez toho snažení. Dneska jsem na tom tak, že mě některé věci (konečně!) nechávají chladnou a prostě mávnu rukou a jdu dál. A víc číst. Tak teda loni jsem si začala počítat, kolik knih za rok přečtu. A jsem na 43. Což je myslím fajn číslo :o). Letos bych chtěla laťku zvednout a dostat se na číslo 50. Hezky kulaté :o).


zdroj
 Co ještě bych letos chtěla? Smát se ještě víc. Najít si něco nového, co mě bude bavit. A konečně si udělat ten čas ale už ne na všechny a na všechno, ale hlavně na sebe. Jo, zní to sobecky, ale člověk občas sobec být musí. Kuba mi pořád vyčítá, že neumím nikomu na nic říct ne. A tak tu svatopřísežně prohlašuju, že odteď NE! Když na něco nebudu mít čas, chuť, náladu, peníze... NE! A přitom se to píše tak jednoduše ;o). 

 Pak taky chci (a to vím že klapne) strávit březnovou dovču s mýma ženama. Chci dodělat řidičák (to klapne taky, už mi zbývá jen kousek). Chci se těšit ze zařizování nového bydlení (to zatím není jisté, ale už je to tak 80 ku 20 že to vyjde). A chci příští Vánoce a Silvestr strávit minimálně tak skvěle jako ty co máme právě za sebou. Protože byly báječné!

 Samozřejmě chci, abychom byli všichni zdraví, spokojení, milovaní, v pohodě a bez starostí. To je bez debat to nejvíc.

 Teď už jen chci konečně přestat psát, protože jinak vás asi nikdo nedonutí všechny tyhle pochody přečíst :o).

Užijte si zbytek neděle a příští týden odstartujte s úsměvem!

12 komentářů:

  1. Jako knihomolovi ti hned doporučím tématicky jednu knížku o (nejen) vánočních předsevzetích kterou zrovna čtu:http://www.rajknih.cz/index.php?id_scat=3429&ct=1&ofs=1 . Do čtvrtka navíc e-knížka jenom za 75,-;) A zároveň další potencionální zářez do té Tvé 50tky;) (jsi dobrá, já se k takovému číslu neblížím ani omylem)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuju moc za tip, už je v košíku :o). Moc se mi líbí to "mikrorozhodování", to by mi i mohlo jít :o). Není to jen o číslech, ale těch 50 je mi sympatických a tak nějak cítím v kostech že by to letos šlo :o)

      Vymazat
  2. Tak to jsme na tom stejně, taky si předsevzetí nedávám, nemá to smysl, když chce člověk pro sebe něco udělat, může začít kdykoliv a né jen na nový rok :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, s tím musím jen souhlasit :o). Tak ať se všechna přání vyplní! Kdykoliv ;o)

      Vymazat
  3. Loni jsem si po hodne dlouhe dobe napsala seznam. Ale spise pro to, abych svym pranim a aspiracim dala jasnejsi formu, kterou jsem si sebou podvedome v prubehu celeho roku nesla. Predsevzeti v zadnem pripade nebyla formou nuceni - musim zhubnout, prestat kourit, to nefunguje. Shodou okolnosti jsem si take vytycila, ze chci precist alespon 6 knih za rok. Je to cislo s tim tvym absolutne nesrovnatelne (kde proboha beres cas??? :D), ale mne vyhovujici. Nejvice mi jde o to nadale poznavat. Poznavat nova mista, lidi, chute, styly, cerpat vedomosti. Byt stastna a nemrhat casem. Podarilo se mi vsechna predsevzeti splnit. A libi se mi i letos, takze si seznam nechavam a pouze lehce doplnim. Vse nejlepsi do noveho roku a dekuji ti za krasny komentar u me <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemrhat časem... To je přesně ono! Já si svůj seznam nikdy nepsala, až teď tady. Myslím, že tahle přání taky nebudou formou nucení, jen si konečně začínám uvědomovat, že "jaký si to uděláš, takový to máš". Času moc nazbyt nemám, ale denně trávím něco přes hodinu v pražské socce a tam se toho se sluchátkama v uších dá přečíst celkem dost :D. Ať se Ti plnění nejen předsevzetí daří i dál, děkuju za milou návštěvu :o) <3

      Vymazat
  4. Předsevzetí mě nikdy nebrala, ale ta Tvoje nejsou vůbec špatná, taky bych si něco takového do toho nového roku mohla zařadit :-) I když myslim, že s knížkama se dostanu tak na číslo 5, což bych tu raději vůbec neměla zveřejňovat. :D A na dovču se už teď moc těším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, že to není tak strašný? Podle mě to jsou věci, které by prostě měly jít splnit :o). A knížky neřeš, každý není blázen jako já, ty zas určitě oproti mě ušiješ spoooustu krásných věcí :o)

      Vymazat
  5. Denis, ať se tvá předsevzetí vyplní.... Moc hezky napsané! Krásnou neděli :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni moc děkuji! A přeji pohodový nový rok plný splněných snů ;o). I Tobě krásnou neděli :o)

      Vymazat
  6. Myšlenkové pochody jsou na blozích nejlepší, takže jsem ráda za ty tvé :)
    Předsevzetí si nedávám, protože vím, že bych je nikdy nedodržela, tak se ani nesnažím :D
    50 přečtených knih ti závidím, já nemám na čtení čas, dala jsem letos tak nejvýš 20 (a to jsem si možná trochu přidala), hrozně mě to mrzí, protože čtu hrozně ráda .. Ale to se snad tenhle rok změní a budu mít víc času :)
    Tak Ti přeji ještě více smíchu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to jsem ráda že jsi ráda :o).
      Já si normálně předsevzetí už taky nedávám, ale tahle jsou myslím splnitelná, tak uvidíme, jak na tom budu třeba v polovině roku ;o).
      Knih je tolik díky pražské socce, denně jezdím něco přes hodinu tam a zpět skoro bez přestupů, tak se toho dá přečíst dost :D. Držím palec ať se daří víc číst, já bych bez knih byla jak bez hlavy..
      Tobě taky více smíchu a spoooustu splněných přání :o)

      Vymazat

Moc děkuji za milý komentář :o)