Little Live Lady

Little Live Lady

5.6.15

Přečteno: květen 2015

Ahooooj!

Přeji vám všem krásný páteční večer!

 Dnes (po měsíci?!?) jsem tu zase s pár přečtenými knihami... Nějak jsem se teď ve všem zasekla, jak ve čtení, tak v psaní článků, uklízení, přemýšlení... Možná se tu s vámi někdy podělím o důvody toho všeho, ale právě teď chci všechno hodit za hlavu a jen se tu s vámi podělit o mé názory na pár knížek... Let´s go!

Winston Groom - Gump a co.

Anotace: 
Forrest Gump je zpět! Pokračování slavného amerického románu, který byl i zfilmován, sleduje další osudy svého hlavního hrdiny. Tento roztomilý člověk, který pobláznil celý svět se vrací v dlouho očekávaném pokračování.. Například Larry King jej označil za "nejzábavnější román, který kdy četl." Forrerst je trochu starší, a svým jedinečným a zvláštním způsobem i moudřejší. Kniha začíná nečekaně, Forrest je úplně na mizině a zametá podlahu v New Orleans aby se mohl postarat o svého malého syna. Ovšem jak již víme - nikdy se nesmíří se svým osudem a zanedlouho je opět v centru dění. 

Co na to já: 
Zase Forrest! První knihu jsem zhltla jak malinu a druhou jakbysmet… Forrest je v pokračování trochu větší "tragéd" než v prvním díle. Ale není to vůbec na škodu, naopak, člověk se nestačí divit co všechno se mu mohlo stát a že to všechno ve zdraví přežil. Ne že by se nedělo nic pozitivního, ale všechny jeho počiny mají prapodivné konce… Úsměvné, skvělé na odreagování a i happy endu se dočkáte ;o).



Nicole Mary Kelby  - Kostýmek Jackie Kennedyové

Anotace: 
Kate působí v proslulém módním salonu, kde se jí jednoho dne naskytne příležitost podílet se na vytvoření kostýmku pro první dámu. I přestože se s ní Kate nikdy nesetkala, zná každý záhyb jejího těla a snaží se objednávku na růžový kostýmek dovést k naprosté dokonalosti. Sama žije v iluzích o spokojeném a přepychovém životě první dámy, o společenském postavení i životě ve vyšších sférách. Až po tragických událostech onoho listopadového dne roku 1963 si uvědomí, že skutečné štěstí spočívá často v těch nejběžnějších a nejobyčejnějších věcech. 

Co na to já:  
íběh o růžovém kostýmku První dámy, který tak nějak ovlivňuje životy spousty lidí. Pro mě bylo zajímavé prostředí salonu, ve kterém se příběh odehrává (trocha původní profese se ve mně nezapře ;o)). Příběh je to romantický, odpočinkový a s takovým trochu rozporuplným koncem... Hlavní hrdinka Kate je podle mě až moc kostýmkem posedlá, ale na druhou stranu si umím představit, že se člověk nechá něčím takhle unést. Zajímalo by mě jak se bude život Kate vyvíjet dál... Třeba někdy bude pokračování, ale že bych na něj stála ve frontě, to se říct nedá. Takže pokud si chcete oddychnou od náročnější četby u něčeho romantického, tohle je to pravé.



Lers Kepler - Paganiniho smlouva


Anotace:  
Kniha Smlouva Paganini je volným pokračováním úspěšného bestselleru Hypnotizér.

Jedné letní noci je nalezena mrtvá žena na velké lodi, plující v souostroví Stockholmu. Její plíce jsou plné vody, ale na oblečení nebo na zbytku těla není ani stopy po této vodě... Dalšího dne je ve svém bytě nalezen mrtvý muž. Houpe se v oprátce uvázaného háku na stropě, na kterém běžně visí lustr. Jak se to stalo? Detektiv Joon Linna je přesvědčen, že šlo o sebevraždu, a samozřejmě má pravdu. Muž spáchal záhadnou sebevraždu, ale i to je pouze předehra k závratně rychlému a nebezpečnému běhu událostí. Něco Vám řeknu: jsou dohody, které nezruší ani smrt..

Co na to já: 
Druhá kniha od téhle manželské dvojky a musím říct, že je to ještě větší pecka! Pokud máte rádi kihy, které vás vtáhnou do děje a vy budete myslet a skoro i jednat tak jako hlavní postavy tak tohle je to pravé! Napínačka od začátku až do konce, měla jsem co dělat abych knihu občas odložila (jako sprchujte se při čtení ;o)). Koupené mám ještě další dva díly série s detektivem Joonou Linnou, takže je jasné co budu číst dál… A teď ještě vyšla další kniha.. Počkám si na paperback (mám v tomhle vydání všechny) ale v mé sbírce rozhodně chybět nebude ;o).


 A na závěr si dáme jedno malé NEknižní lákadlo! Jestli máte rádi auta a vše s nimi spojené doporučuju navštívit o víkendu 13.-14.6.2015 areál PN Bohnice! Proběhne tu totiž II. ročník skvělé motoristické akce LEGENDY. Já se byla podívat už loni a letos rozhodně nebudu chybět, takže se třeba potkáme ;o). A jestli ne, tak článek bude!

Pac a pusu D* 
zdroj
 

4 komentáře:

  1. Milá Deni, moc Tě zdravím a ráda vidím, že to u Tebe zase krásně knižně žije. Forrest i Paganini mě lákají a "Růžový kostýmek" mám zrovna na nočním stolku. Neodolala jsem názvu i obálce, tak jsem zvědavá, až je přelouskám, jak vypadá ten rozporuplný konec. ;)
    Díky, že tu pro nás pořád jsi...se všemi tipy a lákačkami. ;)
    Měj se krásně, papa, Tvá Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoooj Vivi!
      Já jsem zase moc ráda, že jsi přišla na návštěvu ;o). Forresta doporučuji hezky popořadě od prvního dílu, jako celek je to snad ještě lepší než film ;o). Mě Kostýmek taky nalákal obálkou, takže už jsem ani neřešila o čem že to bude ;o).
      Doufám, že lákaček bude o něco víc a že to tu zase trochu ožije, když už skoro je to léto! :o).
      Děkuju Vivi, užívej si života ;o)

      Vymazat
  2. Jéé, pokračování Forresta? tak to musím přečíst! Děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milý komentář :o)