Little Live Lady

Little Live Lady

31.1.16

Sousedská (ne)láska


Je neděle večer, já sedím u notebooku a přemýšlím, co bych pro vás dala dohromady.

Kuba vedle kouká na televizi - nejradši bych ji zrušila.

O patro výš právě docvičila naše ohleduplná sousedka a teď skypuje s někým tak nahlas, že ji ani Nirvana nepřetluče.

A tak mě napadá - umíte někdo rusky (ukrajinsky)? Nějak tak sousedka vyřvává, tak že bych jí třeba v rodné řeči něco odpověděla… PS: slušná slova mě nezajímají!

Takový normální začátek roku. Je vlastně jedno co je za rok, měsíc, den… Tohle je u nás poslední dobou celkem běžný jev. Teda aspoň ta pipka nad náma. Nevýhoda života v paneláku. A to jsem si kdysi myslela, že je jedno kde člověk žije.
Omyl. A dost velký.

Občas si říkám, že i když jsem běžně celkem mírumilovný člověk a mouše bych neublížila (pavouky nepočítám, ty zásadně vraždím), na naše sousedy bych dokázala být víc než jen nepříjemná. Máte to tak někdy taky? Řekněte prosím že jo, jinak mi šlehne už jen z toho pomyšlení, že jsem jediná takový šílenec.
Jasně, jestli máte sousedy nejblíž kilák od sebe, věřím tomu že se s nimi dají pěstovat velmi blízké a přátelské vztahy, ale jestli nad vámi někdo každý den běhá, s něčím mlátí, řve a nepřejte si vědět co dalšího (jo, je slyšet fakt VŠECHNO) asi není možné být s ním kámoš. Nebo jo?
U nás by asi byla problémem i jazyková bariéra - bydlím v Praze a ještě pořád předpokládám, že se tu všude mluví česky. Teda asi až na půlku sousedů v našem baráku. Tady převažuje ruština a její odnože… Což je taky fajn. Ne že bych byla nějak zaujatá, nebo tak něco, ale když by ječeli česky je velká šance, že když nahoru v odpověď zakřičím "drž hubu" možná se i setkám s tím, že poslechne… Ale takhle? Jsem nahraná..

Jo, mluvím občas sprostě, nadávám a nestydím se za to. Je to jeden z ventilů jak si ulevit, když neposedný soused nerozumí vaší řeči

Existuje nějaká společná řeč pro všechny nájemníky v našem domě?
Pochybuju.
A tak pokud ji někdo znáte, prosím o co nejrychlejší sdělení.
ZN.: Fakt to spěchá!

PS: ještě pračka nad náma ždímá… Pomoooc!

Sluncem zalitá obydlí... Nad kterými se stahují mračna..

2 komentáře:

  1. Já bydlím na vesnici v rodinném starém baráku. Na jednu stranu je to super že tě nikdo neotravuje, když si pustíš hudbu na plný koule, nikdo tě nezjebe ale oproti tomu je tu nuda, venku nikdo, obchody žádné a město daleko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A teď co je horší... :D. Všechno má něco do sebe, já jsem občas ráda, že na víkend vypadnu na vesnici kde lišky dávaj dobrou noc a na cestě nikoho nepotkáš :o).

      Vymazat

Moc děkuji za milý komentář :o)