Little Live Lady

Little Live Lady

6.3.16

Jsem městská holka. No a co?


Miluju město.

A až teď si to uvědomuju naplno.

Původně jsem sice z města malého. Cca 10.000 obyvatel. Ale jako byste jich aspoň půlku znali osobně.
Skoro jako na vesnici.

Posledních pár let ale žiju v Praze. A povím vám jedno - za nic bych neměnila.

Je fajn občas na víkend vypadnout, pročistit hlavu a neřešit, že chodíte pořád jen v teplákách a tričku s culíkem a maximálně tak s balzámem na rty.

Ale pro mě to není napořád.

Miluju město.

Já vím, už zas, ale fakt jo.

Miluju ty možnosti.
To, že kdykoliv cokoliv potřebujete, můžete to mít.
To, že si i ve tři ráno vezmete taxíka a za chvíli jste tam, kde zrovna chcete být.
To, že máte všechno po ruce.
To, že se v sobotu nalíčíte a klidně i sama vypadnete na nákupy.

Já vím, zní to pohodlně a samolibě a rozmazleně a všelijak, ale kdo z nás někdy takový není?

A já když můžu, jsem taková často.

Na druhou stranu…
Chybí mi ta blízká a nedomluvená setkání.
Chybí mi to, že vezmete lahev vína a za pět minut jste pěšky u kamarádky.
Chybí mi přátelé, kteří dřív v Praze taky bydleli a s rozrůstajícími se rodinami migrují na venkov.
A chybí mi místo na parkování mého "maxiauta".

Jo a taky mám tak trochu problém se sousedama - víc bylo minule tady.

Ale neměnila bych.
Jsem městská holka.
No a co?


12 komentářů:

  1. Mě taky poslední asi půl rok chybí neplánovaná setkání co se nám rozbila lesní parta.. A myslela jsem, že právě to je výhoda města kde je plno lidí a známých tak nějak "pokupě". No asi to není určující kde žijem ale spíš koho tam máme. Já mám město taky ráda a občas se mi chce z lesa odstěhovat, chybí mi kavárny a vše "po ruce". Na druhou stranu mám pocit že už bych asi město na dlouho nezvládla tak nevím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že bohužel většina mých přátel bydlí třeba na druhé straně a nebo úplně jinde, takže náhodným setkáním to moc nenahrává. I tak bych ale neměnila... I když, nikdy neříkej nikdy, že ;o)

      Vymazat
  2. Ja som z malého mesta a niekedy ma štve ten nedostatok možností a podobne, ale niekedy som aj rada za ten pokoj a to, že príroda je hneď za rohom :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že příroda tady trochu chybí... Ale mám štěstí, kousek pod naším domem je rybník a kolem něj spousta krásných míst pro relax... Tak to nemám moc daleko a taky občas můžu uprchnout ;o)

      Vymazat
  3. Ja som sa takisto vždy považoval za mestského človeka, ale v poslednom čase vidím hodně vecí inak a sem-tam sa pristihnem, ako si predstavujem život na predmestí, v dome so záhradou, akým takým súkromím... Ale hneď ako si predstavím denné dochádzanie do centra Prahy za prácou, prejde ma akákoľvek myšlienka na vidiek. Takže áno, asi aj ja ostanem naďalej "mestský typ" :)

    Patrik
    http://www.meshommes.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě... Ta představa je na první pohled lákavá... Taky to tak mám... Ale na ten druhý už člověk vidí i ty věci okolo. Každý to máme jinak nastavené a je pravda, že dokud jsem v Praze nežila tak mi to tak nepřišlo. Ale teď? Už mě odsud asi nic nedostane ;o)

      Vymazat
  4. Já jsem teda taky z města, ikdyž malýho. Takže je to vlastně taková super kombinace. Mám to všude celkem blízko - jak do města, tak do přírody. Znám tu spoustu lidí, ale zároveň tu běhá tolik neznámých tváří. Ale ve velkoměstě bych asi nepřežila. Stačí mi výlety do Prahy. Ikdyž je tam spousta možností, příležitostí, tak mě prostě vytáčí to množství lidí.. :D
    Michelle B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem původně "maloměšťák". Dřív jsem si to neuměla představit, ale dneska jsem ráda a ani ty hordy lidí mě moc nevytáčí... Teda někdy jo, třeba takovej Anděl je pro mě peklo, ale i tak tam občas jedu ráda ;o). Je zajímavý, jak to každej máme jinak :o)

      Vymazat
    2. Tak lidi jsou různí.. :) Někdo nesnáší ten vesnickej klid, někdo zas ty šílený davy lidí. Já nemám ráda ani jeden z těhle extrémů, nejlepší je tak něco mezi.. :D
      Ale souhlasim, že na všechno se dá zvyknout :)

      Vymazat
    3. Tak to máš ideálně vyřešené podle svých představ :o). Nejdůležitější je, jak je člověk sám spokojený :o).

      Vymazat
  5. Je to dost rozdíl. Já se přestěhovala s vesničky která má 200 obyvatel do města které má asi 100 000 obyvatel :D je fajn že ve městě mám všechno co me napadne skoro u nosu ale lidi jsou povětšinou neznámí. Ma vesnici jsme se všichni znaly. Byl tam sice sotva malý obchod a muselo se dojíždět ale ta příroda a to že jsme byly taková rodinka má taky něco do sebe :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozdíl to určitě je a velký. Já mám štěstí, že i v Praze mám spoustu přátel a některé i dost blízko což je moc fajn :o). A na vesnici sem tam utíkám o víkendu, je pravda, že lidé jsou si tam blíž... Ale někdy zase až moc ;o).

      Vymazat

Moc děkuji za milý komentář :o)