Little Live Lady

Little Live Lady

8.5.16

Přečteno: duben 2016


Krásný slunečný podvečer!

Konečně jsem zase zpátky, tentokrát s přečtenými knihami za duben 2015. Není jich sice moc - jen dvě - ale každá se počítá ;o).
Čím hezčí počasí je venku, tím méně času se mi chce trávit u notebooku.. A i když nápadů mám plnou hlavu, nemůžu se nějak dokopat k tomu, hodit to všechno "na papír".
Nicméně doufám, že se k nějaké aktivitě dokopu co nejdřív, schovávám si pro vás takový malý fotoreport ze skvělé moto akce.. Tak snad brzy!

Užívejte si krásné dny! :o)

A teď už PŘEČTENO:

Jaroslav Vrchlický - Rytíř Smil

Anotace:
Slavná erotická báseň z pera klasika čeké poezie. Kniha obsahuje též sloky (graficky odlišené), které se objevily až v pozdějších vydáních a jejichž autorství je tudíž sporné.

Co na to já:
Nejsem úplně příznivcem poezie (jak jste si už určitě všimli) a jednou za čas se k ní snažím trochu vrátit, prohloubit svoje znalosti, pokusit se ji pochopit, dozvědět se něco nového... No a takhle to někdy dopadne.
Nemám zdání, jestli tohle napsal Vrchlický - odjakživa mám všechny české autory poezie za slušňáky. A tohle teda slušňák určitě nepsal! připomíná mi to Lady Fuckingham, je to taková veršovaná prasárna, žádná vrcholná poezie... Spíš pár rýmů, trochu jsem se zasmála a to je asi tak všechno...


Jo Nesbo - Syn

Anotace:
Sonny je ideální vězeň. V moderní, přísně střežené věznici Staten se těší značné oblibě, neboť slouží ostatním vězňům jako zpovědník – naslouchá jejich přiznáním a uděluje jim rozhřešení. Šušká se o něm, že na sebe bere vinu za zločiny jiných a odpykává si jejich tresty výměnou za pravidelnou dodávku drog. Vrchní komisař Šimon Kéfas, působící na osloském oddělení vražd, je policista ze staré školy. V jeden den dostane najednou nový případ a novou spolupracovnici. Ab Lofthus byl policista, Kéfasův kolega a dlouholetý kamarád a také Sonnyho otec. Kvůli podezření z braní úplatků spáchal před lety sebevraždu a jeho čin obrátil Sonnymu i Kéfasovi život vzhůru nohama. Roky ve věznici jednotvárně plynou do chvíle, než si Sonny nečekaně vyslechne jistou šokující zpověď a vydá se soudit živé i mrtvé.

Co na to já:
Tohle je jiný kafe! Nesbo nezklamal, celá kniha se čte víc než dobře! Děj běží jako na drátkách, pořád se něco děje, až si říkáte jak to celé může dopadnout... Celou dobu se dějí šílenosti, umírají lidé, ale i tak jsem pořád Synovi fandila a přišel mi jako neuvěřitelně kladnej hrdina. Závěr jsem čekala trochu jiný, byl pro mě takovým malým překvapením a zároveň třešničkou na dortu. Protože jak jinak by kniha měla končit - to překvápko je k nezaplacení. Jsem ráda, že se jedná o knihu samostatnou, ne o Harryho Holea. Tím, že jsem knih s ním moc nečetla, bych možná byla ztracená... Tenhle samostatný krimi příběh ale rozhodně stál za to!

Pac a pusu D*

4 komentáře:

  1. Já příznivcem poezie jsem a tato knížka od Vrchlického vypadá zajímavě :)

    Piosek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to mi pak dej vědět co na ni říkáš :o). Já jsem co se týká poezie spíš barbar a moc jí nerozumím, ale tohle mi přijde spíš jen jako nějaká rýmovačka.. A autorství je taky sporné.. No, jsem zvědavá na tvůj názor :o)

      Vymazat
  2. Milá Deni, mám tyhle tvé knižní tipy moc ráda. Tentokrát neznám ani jednu knížku a musím se přiznat, že mě to zrovna začalo nějak táhnout k poezii. V Levných knihách je teď spousta "poetických knih" od úžasných klasiků, tak po nějaké sáhnu. Trošku si zasnít...to nemůže uškodit. ;)
    Měj se moooc krásně.
    paa, Viv

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivi, děkuju za návštěvu :o). Mě tentokrát víc uchvátil Nesbo, na to že nejsem úplně jeho příznivcem je tahle knížka podle mě opravdu dobrá!
      Abych řekla pravdu, tak jsem si teď v knihovně půjčila dvě básnické sbírky, chci si trochu spravit chuť ;o). Tak až je přečtu, zas tu o nich napíšu :o).
      Pac a pusu Vivi :o*

      Vymazat

Moc děkuji za milý komentář :o)