Little Live Lady

Little Live Lady

27.11.16

Porsche Museum Stuttgart


Slibovaný muzeo-článek je tu!

A není o jen tak nějakém muzeu.. I když u mě už se asi dá tak trochu čekat že by mohlo jít o auťáky ;o).


Začátkem října jsem měla báječnou možnost zajet se podívat do Stuttgartu, kde se nachází nejen Porsche Museum, ale třeba i samotný výrobní závod Porsche a krásný autosalon plný nových a voňavých aut. Jako jedna z mála automobilek si Porsche drží to svoje a nepřesouvá výrobu nikam do Číny - podle mě trochu znak kvality, ale to nechám na každém... ;o).


Původní muzeum bylo otevřeno v roce 1976 v bývalém areálu továrny na výrobu leteckých motorů (stylově!) a mělo plochu cca 620m². Exponáty se tu stejně jako dnes neustále měnily a návštěvníci tak měli stále nové důvody, proč do muzea zajít. A proč taky ne, když vstup byla zdarma!


Nové Porsche museumbylo otevřeno v roce 2009 v nové moderní budově, která je tak nakloněná že vypadá, jako by každou chvíli měla spadnout. Užitná plocha je tu neuvěřitelných 27692m². Nenajdete tu jenom auta, ale i info o životě Ferdinanda a Ferryho, sem tam nějaké to motto, spoustu pohárů z různých závodů a můžete si i vyzkoušet, jaký zvuk které Porsche má.


Výstava, která probíhala v době mojí návštěvy měla název "Die transaxle äre" a byla pořádaná k výročí 40 let konstrukce transaxle (motor vpředu a převodovka u zadní, poháněné nápravy) - převážně tak byla zaměřená na modely 924, 944, 968 a 928.
Nebudu vás tu zatěžovat detaily o jednotlivých modelech a nechám vás už jen nakouknout pod pokličku krásné (nejen) historie vozů Porsche.


A příště si dáme malé DIY, třeba pro maminky k Vánocům ;o)

Pac a pusu D*

1 komentář:

Moc děkuji za milý komentář :o)