Little Live Lady

Little Live Lady

31.3.14

Jedna moc dobrá rychlovka ;o)

Krásné pondělní odpoledne všem!

 Po delší době jsem tu zas a tentokrát vám přináším jen takovou malou ale skvělou rychlovku ;o). A hlavně taky moooc velkou dobrotu ;o).

 O víkendu mě přijely navštívit mé dvě ženy i se svými polovičkami. Udělali jsme si moc příjemný večer plný skvělé zábavy, nějakého toho alko i nealko pití (našel se jeden řidič a jeden abstinent ;o)) a hlavně skvělého jídla ;o). Jsme totiž všechny takové malé kuchařinky ;o). 

 Teda některé z nás jsou na tom lépe (třeba nejvíc nejšikovnější Terezka :o*) a troufnu si říct že já a Týna (další z mých žen) jsme trochu na druhé koleji (nezlob se na mě, ale kam se na Terku hrabem ;o)). 

 Nicméně jsem nechtěla zůstat pozadu a tak jsem taky připravila něco na zub. A to oblíbenou tvarohovou pomazánku se sušenými rajčaty. Mé ženy ze mě mámí recept už asi sto let a já stále nejsem schopná jim ho připravit. Tak tady je. Je to tak jednoduché a tak dobré, že to prostě musíte vyzkoušet, jinak neuvěříte ;o).


 Tvarohová pomazánka se sušenými rajčaty podle Little Live Lady

Připravte si:
  •  vaničku tvarohu (já používám nejčastěji polotučný, ale je to zcela na vás)
  •  cca 2 lžíce majonézy
  •  trochu lučiny nebo žervé (není potřeba ale neuškodí ;o))
  •  jednu jarní cibulku
  •  sušená rajčata (pokrájená na menší kousky)
  •  sůl a pepř
 Tak a teď jak na to. Do misky vyklepněte tvaroh, přikydněte majolku a lučinu. Cibulku nakrájejte na kolečka a přihoďte do misky. Osolte, opepřete a pěkně všechno promíchejte. Pokud je pomazánka moc "kyselá" po tvarohu, přikydněte majolku. Hotovou pomazánku mažte na chleba, jednohubky, zeď nebo třeba na obličej. Před podáváním nezapomeňte ozdobit sušeným rajčátkem a propíchnout párátkem (tady je trochu nepraktičnosti pokud mažete na zeď nebo obličej - co s tím vyrobí párátko nechám na vaší představivosti ;o)).

Tramtadadá a je hotovo! 

Bon appétit!

PS: dejte mi prosím vědět co za rychlé mazánky vytváříte vy, není jich nikdy dost ;o)
PPS: omluvte nižší kvalitu fotek, můj nejchtřejší telefon není až tak geniální a foťákem jsem zvěčnit nestihla - pomazánka byla hned pryč ;o)

10 komentářů:

  1. Ahoj Deni :) přesně takovou dělám občas taky, jen mě nenapadly ty rajčata :) Jinak ja dělám pomazánky různé, třeba rybí, vajíčkovou, česnekovou s tvarohem, z uzené makrely, topinkovou, sýrovou atd atd :P ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kami díky za tipy, musím zkusit tu topinkovou ;o).
      Jinak u téhle to to sušené rajče doladí, je pak ještě o něco lepší ;o).

      Vymazat
  2. Jé, sušená rajčata miluju a rychlovky taky, mňam :-)! Já miluju drožďovou, vajíčkovou, hummus a co dům dá. Extra rychlá na jednohubky je žervé nebo lučina + koření zaziky a vlašské oříšky na ozdobu. Krásný den Deniso

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, po hummusu se můžu utlouct, to je lahoda ;o).
      Díky za tip s lučinou a oříšky, myslím, že ho určitě brzy využiju ;o)
      Měj se krásně :o)

      Vymazat
  3. Ó Bože! Viděla jsem tu fotku a je to tu zase! Musim je mít :)) a nekecej jo, vše, co máme vždycky na našem "dýchánku", je mňam a vynikající :) a zítra asi bude tvarohová s rajčaty..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen si dejte do rypáčku, já bych si jí taky klidně hned dala ;o).
      Musím Týně poslat odkaz, když tu veřejně pomlouvám naše kuchařské umění :-D.
      Ale jako kam se hrabem na tvůj mrkvovej dort, mňam!

      Vymazat
  4. Deni a susena jsou jako sucha nebo pak jeste nalozena v oleji?Asi bez..vid?To vypada dobre..urcite zkusim na pristi oslavicku,,pokud si tedy vzpomenu,,hi,hii.Ja miluji ryby na kazdy zpusob takze u me vede tunakova pomazanka s trocho majonezy a pak uz na bagetku staci slaby platek citronu..nebo losossova pomazanka.Taky brusinkova je fajn...k ni pak ladi ruzne druhy syru..nej.plisnovych a ovoce...mnam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, sušená rajčata kupuji naložená v oleji ve skleničkách, mají je skoro všude ;o). Rajčata vždycky nechám chvilku okapat a vymačkám z nich přebytečný olej aby nebyla tak mastná ;o). A je to vážně dobrota! Tuňákovou mám taky moc ráda a lososová... Mňam :o). Zajímá mě ta brusinková, tu jsem ještě neměla, jak jí děláš?

      Vymazat
  5. Sušená rajčata jsem nikdy nejedla, ale pomazánky miluju. mrknu někde po těch rajčatech, díky za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, je to rychlé a dobré :o). Já mám sušená rajčata moc ráda, mají takovou specifickou chuť, jsou výborná i jen tak s těstovinami, olivovým olejem, česnekem, oregánem a bazalkou :o). A nebo v čemkoliv jiném, já bych je mohl jíst i samotná :o)

      Vymazat

Moc děkuji za milý komentář :o)