Ahoj všem!
Netradičně v pondělí si tu dáme
něco na zub (co určitě všichni znáte), ale myslím, že takhle v létě není od věci
si to trochu připomenout ;o). Jelikož moje trouba stagnuje, odmítá péct (co víc
- odmítá se vůbec otevřít, mrcha jedna) jsou pro mě jedinou variantou na něco
sladkého ke kávě všechny možné i nemožné nepečené dorty a dortíky. Ne že by mi
to úplně vadilo, nejsem typická hospodyňka co musí mít nutně napečeno a
navařeno... I tak mám ale někdy na něco sladkého chuť… Poslední dobou je mou
oblíbenou záchranou mugcake a nebo tahle nepečená záležitost se sušenkovým
základem, mňam! Tak se pojďte podívat jak na to ;o).
Budeme potřebovat:
300g kakaové bebe
sušenky
100g máslo
500g tvaroh
400ml smetana ke
šlehání
200g moučkový cukr
25g želatina
1 ks citron
200g jahody
100g jahodové želé
A takhle se to dělá:
- Kakaové sušenky pomocí mixéru rozšmelcujem na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Připravíme si formu na pečení (já mám kulatou silikonovou), vyložíme ji papírem (nebo freshkou) a navrstvíme sušenkový základ. Odložíme do lednice aspoň na hodinu.
- Želatinu si připravíme podle návodu na obalu. Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, přidáme předem vyšlehanou šlehačku a smícháme dohromady. Přidáme šťávu z jednoho citronu, želatinu a ještě promícháme. Navrstvíme na sušenkový základ a znovu odložíme do lednice ztuhnout.
- Jahody nakrájíme na tenké plátky, které poklademe nahoru na tvarohovou vrstvu. Zalejeme je připraveným jahodovým želé. Zase dáme do ledničky a nejlépe druhý den všechno sníme ;o).
U nás teď přes léto strašně frčí, zrovna dneska jsem zase kousek měla :). A co vy, jak v létě (ne)pečete?
Pac a pusu D*
Žádné komentáře:
Okomentovat
Moc děkuji za milý komentář :o)