Little Live Lady

Little Live Lady

3.10.16

Přečteno: září 2016


Co vám budu povídat, tenhle měsíc je to spíš nepřečteno.
Jak jste si mohli všimnout, tak i moje aktivita na blogu není v poslední době nic moc… Pár článků mám v hlavě (nejsem ten typ co je dává dohromady dopředu) ale energie nějak není… A to (kupodivu) ani na čtení. V mém osobním životě teď probíhá několik změn a já prostě nejsem schopná ze sebe cokoliv vydat, nebo se i na cokoliv (kromě aktuálních změn) soustředit. Aspoň touhle pravidelnou rubrikou se to tu teď pokusím vzkřísit a sama doufám, že se zase vrhnu do tvoření, vymýšlení a postování těch nejvíc nejlepších článků ;o).

Není každý den posvícení… Ale teď už jdem na to - jedna jediná osamocená knížka je tu!

Jenny Lawson - Fakt se to stalo?

Anotace:
Jenny Lawson patří k nejvtipnějším a nejsledovanějším americkým bloggerkám, kterou oceňují i takové známé osobnosti jako Neil Gaiman pro její odvážně černý, politicky nekorektní, často bizarní humor, s jakým glosuje svůj život. Ve své literární prvotině popisuje klíčové události z dětství, které prožila v zapadlém městečku bůhvíkde v Texasu. Dominoval mu pábitelský otec se zálibou ve vycpávání zvířat, nepředstavitelně nuzné rodinné poměry, exotičtí prarodiče z Československa a traumatické zážitky ze školy, až se čtenáři tají dech, a zároveň originálně komické, až bolí bránice. Historky z období dospělosti jsou plné vtipných manželských hádek s excentrickým manželem, bojem s propukající duševní poruchou zahrnující sociální fobii, deprese, panické záchvaty a obsese, které v nás evokativně vyvolávají pochybnosti o normalitě vlastní a našeho okolí. Svým sarkastickým, provokujícím, ale statečným postojem k životním eskapádám, svou tolerancí a otevřeným srdcem bude českému publiku nejvíce připomínat Betty MacDonaldovou a její román Co život dal a vzal.

Co na to já:
No, kdyby Betty mluvila sprostě, tak možná i jo ;o). Věřím, že tahle kniha není pro každého. Já ji vídala na spoustě plakátů a trochu mi utkvěla v hlavě i díky myšákovi na obálce. A když jsem naposledy bloumala po knihovně, čekala na mě. Můj názor je, že je to velká sranda! Pokud jste člověk, který se umí nad spoustou věcí povznést, zasmát se občas i kravině a nevadí vám sem tam nějaká ta vulgárnost, myslím, že tohle zvládnete a zasmějete se ;o). Já se chvílemi smála nahlas, chvílemi i dost nečekaně a jsem sama překvapená, jak mě tohle dílko bavilo. Příhody, které se Jenny za její život staly jsou sice (některé) dost neuvěřitelné a mě napadalo, jestli je to fakt možný… A víte co? Je! Život nám všem přináší spoustu neočekávaných okamžiků a tady vidíte, že v tom nejste sami. A že se někomu dějí ještě šílenější věci ;o) Takže "palec nahoru" a určitě doporučuju. Pro zlepšení nálady - ideál!

A to je vše, přátelé!

Vím, nic moc, ale snad to příště bude lepší ;o).
Bohužel mě někdy převálcujou dospělácké starosti a pak nemám na žádné hraní náladu..
Ale přiznejte se, že to tak taky někdy máte?

Pac a pusu D*

2 komentáře:

  1. Tak já vulgárnosti nemám ráda, takže po knize asi nesáhnu, ale jinak by mě možná lákala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá se to zvládnout, ale je to na každém... Sem tam autorce ujede "ku*va" ale většinou je to v kontextu... Zkusila bych třeba knihu jen prolistovat a podle toho se rozhodnout ;o).

      Vymazat

Moc děkuji za milý komentář :o)