Little Live Lady

Little Live Lady

23.2.14

Něco na zub

Ahoj všem! 

 Víte jak jsem vám tady říkala že mám ráda jídlo? Tak to stále platí :o)

 Dneska vám tu ukážu něco málo dobrot z M&S, které mám moc ráda. Článek není nijak sponzorovaný nebo tak něco. Prostě tam jen ráda nakupuji a myslím, že jejich potraviny jsou kvalitní. A taky mě baví jejich obaly. Hned se na kus žvance dívá líp ;o). 

 Ráda bych vám tu občas ukázala i nějaký ten recept nebo tip na něco dobrého. Zatím ale přemýšlím jakou formu to bude mít a taky jaké dobroty bych vám tu měla ukázat. Nejsem totiž úplně zdatná kuchařka, ale vaření mě baví a skvěle se u něj odreaguji. Tak uvidíme... :o).

 A teď už se pojďte podívat, co ráda kupuji (a pak konzumuji ;o)) v Marks&Spencer.


 Jako první solené kešu. Je to vážně lahoda! Třeba na svačinku v práci ideální. Jen by člověk asi neměl spořádat celý pytlík najednou - a věřete mi - je těžké se ovládnout ;o)! Pak taky tmavá čokoláda s medem a mandlovým nugátem. Tmavou já totiž nejradši :o). A ovesné sušenky. Výborné třeba ke snídani.


 Jogurty. Ty mají v M&S vážně vynikající. Ať už ovocné, vanilkové, light. Zatím všechny co jsem vyzkoušela byly skvělé. Trošku horší je to s burákovým máslem. Zatím jsem mu moc nepřišla na chuť a tak vás prosím o tipy co s ním... Jak ho někam zakomponovat a jak ho použít... Prosím :o).


 Polévky v plechovce. Tohle je v naší spíži stálice. Nechce se vám vařit? Máte prázdnou lednici? Nebo je vám tak špatně že si dokážete maximálně něco ohřát? Potom vřele doporučuji. Mám vždy aspoň dvě i v práci, člověk pak aspoň nevynechá oběd úplně. M&S mají k dispozici spoustu druhů, já mám nejradši takové krémovější - houbovou, dýňovou, rajčatovou...





Anglická pikantní hořčice. Mňam. Když už k něčemu hořčici tak tuhle. Má krásně žlutavou barvu, je jemně pikantní (teda pro mě, drahý K. jí moc nemusí, přijde mu dost ostrá) a je prostě báječná. Navíc sklenička se pak dá využít. Na knoflíky, kancelářské sponky, naušnice.. Nápaditosti se meze nekladou ;o).

 
 Skotský uzený losos. Celkově miluji uzeného lososa. Na sto způsobů. V salátu. Na osoleném toastu s máslem. Nebo třeba na sushi. Recept na Nigiri sushi (na fotce) najdete v časopisu F.O.O.D. z ledna 2014 na straně 84. Pokud vydání nemáte, moc ráda vám recept pošlu :o). 


Hummus. A sýry. Hummus je rozmačkaná uvařená cizrna ochucená tahini (sezamovou) pastou, olivovým olejem, solí, citronovou šťávou a česnekem. Ráda si připravuji domácí, ale někdy prosně není čas nebo chuť se s ním patlat a pak se ten z M&S hodí ;o). Tenhle je navíc s příchutí piri piri, je lehce pikantní a má říz.

Jedno balení různých druhů sýrů na fotce má 30g. Je to báječná možnost jak sýr vyzkoušet předtím, než si koupíte větší balení. Já si ale tyhle malé kupuji úmyslně. Člověk může balení sníst celé a nemusí mít výčitky ;o). 


A nakonec topping na bruschettu. Vynikající záležitost, obzvlášť pokud máte bruschettu ještě vlažnou. Dá se ale taky využít jako rychlovka na těstoviny - penne jen pokapu trochou téhle směsky a posypu parmazánem. Dobrota!

Doufám, že jsem vám při neděli udělala chuť na něco dobrého a že tu najdete trochu inspirace :o).

Užijte si krásný zbytek víkendu :o)!

6 komentářů:

  1. Kešu miluju. Tak velký pytlík si kupovat nemůžu, vím jak by to dopadlo :) Nejvíc mě zaujal ten topping a čokoláda s medem, to určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elvinku, já si tenhle pytlík kešu kupuju a vždycky uvnitř nechám tak deset oříšků "na příště" aby se neřeklo, že jsem ho slupla celý najednou :-D. Jinak určitě vyzkoušej, jsou to dobroty, nic špatného bych nedoporučila ;o).

      Vymazat
  2. Ja si tedy kesu kupuji na svacinky nebo mezi jidly stale,ale radeji nejen neprazene,ale ani nesolene,,vim,ze chut solenych je lepsi,ale myslim,ze soli mame i tak dost,kazdopadne jinak vse zavidim,vypada to uzo,uz kolikrate jsem litovala,ze nemam tento obchod v dosahu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, já si taky nejčastěji kupuji nepražené a nesolené, ale občas neodolám :o).
      Tak to mě mrzí že nemáš žádný poblíž, třeba to ale bude aspoň malá inspirace pro podobný nákup v jiném obchodě :o).

      Vymazat
  3. No - tak teď mám na všechno chuť! :D U Marks & Spencer kupuju zelený jasmínový čaj - miluju ho.
    A chci vyzkoušet i nějaké sušenky! :) Jinak jsem si tam pořídila krém, sprcháč a ještě antibakteriální gel.

    By-Moni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, čaj mi úplně vypadl, já tam kupuju Rooibos s vanilkou :o).
      Sušenky můžu doporučit snad všechny, ještě se mi nestalo že by mi nějaké nechutnaly :o).
      A kosmetiku mají taky parádní, něco mám doma a kupovala jsem i kamarádce k svátku a byla nadšená :o).
      Jsem ráda, že nejsem jediný blázen co tam rád nakupuje :-D

      Vymazat

Moc děkuji za milý komentář :o)