Little Live Lady

Little Live Lady

2.3.14

Toulání No. 4

Krásnou neděli všem!

Jak si užíváte nedělního odpoledne? 

 trochu pracovně, ale vůbec mi to nevadí, protože jsem si během dopoledne stihla dojít na neuvěřitelně uklidňující vycházku :o). 


 Byla jsem se podívat u Kyjského rybníku. Tenhle rybník se nachází v městské části Praha Kyje a byl údajně založen už ve 14. století Arnoštem z Pardubic. Voda do něj přitéká z Rokytky. A já ho mám skoro "pod barákem". Stačí mi sejít kousek z kopečka a jsem tam :o).

Posezení pro unavené nožky

 Nebyla jsem zkoumat historii rybníku, naopak jsem si byla prohlédnout jak vypadá dnes a trochu si odpočinout od městského ruchu. Sice je tu docela blízko silnice i železnice, ale naštěstí to moc dojem z přírody nekazí :o).


Rybník je celkem velký (Wikipedie uvádí 14,7 ha) a tak se člověk hezky projde když ho chce obejít celý. Potkáte tu spoustu pejskařů a cyklistů a hlavně o víkendu pak i rodiny s dětmi na vycházce.



Vyrazit sem můžete i na ryby. Rybáři na břehu sedí snad po celý rok a párkrát už jsem viděla i nějaký ten úlovek, takže ryby tu vážně jsou :o). Osobně nerybařím, nějak jsem tomu nepřišla na chuť, ale pohled na rybáře pro mě vždycky byl uklidňující...



Kromě ryb tu můžete vidět i spoustu jiné zvěře :o). Já dnes potkala tyhle dva krásné kačery odpočívající na břehu. Už jsem tu ale narazila i na labutě, nutrie a jednou dokonce i na želvu.



Pokud to tedy nemáte úplně z ruky, klidně vyražte na malou procházku... Možná se tu nejen o víkendu potkáme :o).

Užijte si hezký zbytek dne a do nového týdne startujte s úsměvem :o)!

4 komentáře:

Moc děkuji za milý komentář :o)